Met veel geduld en liefde
Lieve Denise, ik wil je bedanken voor de voortreffelijke wijze waarop je met veel geduld en liefde de begrafenis van mijn moeder hebt geleid. Naast droefenis was er veel liefde, dat verzachtte heel veel! Ik heb je in mijn hart gesloten.
Een warme omhelzing van Ina

 

Je gaf ons veel vertrouwen dat alles goed zou komen
Oprecht betrokken, met een groot inlevingsvermogen, een goed luisteraar, de rust zelve, flexibel in denken en doen. Waar wij twijfelden, deed jij inspirerende suggesties waar we wat mee konden. Je hebt ons geholpen een prachtig afscheid te vieren. Je hebt de expertise en ervaring om snel te doorgronden wat de behoeften zijn. Dit is van essentieel belang, zoveel tijd is er niet om alles te regelen. We vormden een hecht team, zaten op dezelfde golflengte. Ik kijk met veel plezier terug op onze gesprekken.
Walter

 

Het voelde als een dans die je met ons maakte
Lieve Denise, jij stond tussen ons (familie/vrienden) in, waar veel instanties toch een positie boven het geheel kiezen. In korte tijd was je onderdeel van het geheel. Je warmte, empathie, luisterende oor en subtiele humor waren als ‘n warme deken voor mij. Daarnaast hielp je mij met de keuzes die gemaakt moesten worden. Zonder druk en wederom met een mooie sensitiviteit nam je me mee in dit proces. Ik wil je hiervoor heel erg bedanken. Veel liefs, Myrthe

 

Afscheid nemen van je kind…hoe doe je dat?
Denise, je voelde feilloos aan welk gevoel wij wilden neerzetten. Wij hebben uitgebreid besproken hoe we het wilden, hoe we het voor ons zagen. Je verstond de kunst dit goed te doorgronden en ons daarbij te helpen. Je aanpak is flexibel, niets moet, alles kan. Je denkt out of the box. Niets is standaard, alles is maatwerk. Op een heel prettige, zachte en betrokken manier heb je ons begeleid bij het organiseren van het afscheid van onze dochter.
Jacqueline

 

Liefdevol en zeer betrokken
Onze familie heeft je leren kennen als een liefdevol en zeer betrokken persoon die ons geweldig heeft ondersteund in deze voor ons zware periode. Wij hebben ook je deskundigheid en natuurlijk talent ervaren, waardoor het in die tijd soms bijna leek alsof je onderdeel uitmaakte van onze familie. Je hebt ons als directe familie echt goed geholpen om er voor mijn overleden echtgenote een prachtig en waardige afscheidsplechtigheid van te maken. We kijken met trots terug dat we dit met jouw hulp gezamenlijk voor elkaar hebben gekregen. Hartelijk dank hiervoor!
Met vriendelijke groet, Michel

 

Warm welkom
Toen ik anderhalve dag te laat aanschoof bij de voorbereidingen voor de afscheidsbijeenkomst van mijn schoonmoeder, werd ik als de verloren zoon binnengehaald door Denise van de Ven. Ze bleek de uitvaartondernemer... Zelden zo’n warm welkom gehad, waarbij ik er niet alleen meteen helemaal bij hoorde, maar zelfs het gevoel kreeg dat het samenzijn pas compleet was met mij erbij.
Petra

Denise, je was ‘onze lichte steun in donkere dagen’
Onze familie heeft Denise leren kennen in november 2014 bij het overlijden van onze moeder van 91 jaar. We waren verdrietig, maar het was niet onverwacht en ons moedertje was echt helemaal op. We waren heel erg blij met haar deskundige, persoonlijke, gevoelige en toch nuchtere aanpak.

In maart 2015 kwam ‘de dood’ nog een keer heel erg onverwacht bij ons langs, onze oudste broer van net 64 stierf aan een hersenbloeding. Dat was wel even andere koek, Jan stond nog midden in het leven en in anderhalve dag was hij van gezonde, levendige man ineens veranderd in een herinnering.

De ochtend na zijn overlijden belde ik Denise, of ze ons alsjeblieft wilde helpen. Ook al woonde Jan een eind buiten haar normale rayon, Denise stapte in de auto en was er. Wat heerlijk om zo’n fijn mens om je heen te hebben in dit soort rare dagen. Deskundig en creatief, met gevoel voor humor en begrip voor de verbijstering, goed doorpakkend in de praktische zaken maar niet opjagend, regelt zij wat er geregeld moet worden en voelt het als een bescheiden en heel steunend familielid erbij.

We wilden bijvoorbeeld graag een niet zo standaard kist, daar had Denise wel adressen voor. Waar moet hij begraven worden? Denise stapte met ons in de auto om twee begraafplaatsen te bekijken en hielp ons ter plekke met het uitzoeken en regelen van een plaatsje. We hadden ideeën over de dienst en de logistiek op de begraafplaats, met behulp van Denise hadden we het snel en goed rond. Eigen wijn schenken bij de ‘koffietafel’, Denise vond het een prima idee en regelde het....

Op de dag van de begrafenis zelf hield ze alles op een bescheiden maar duidelijke manier in de gaten en alles verliep vlekkeloos. Ik blijf haar eeuwig dankbaar, onze lichte steun in donkere dagen’
Loes

 

Ontspannen, warm en betrokken
Denise nam contact met mij op over het verzorgen van live muziek tijdens het samenzijn na de kerkdienst en begrafenis. De bedoeling was dat het een viering van het leven van de overledene zou worden, met achtergrondmuziek en verzoeknummers. Meteen in het eerste gesprek kwam Denise over als een warm en betrokken persoon. Uit het gesprek bleek dat ze erg begaan was met degene die zou overlijden en haar familie.

Samen zijn we op zoek gegaan naar live muziek die paste bij de viering. Het contact verliep zeer prettig. De viering leidde Denise op een heel natuurlijke manier; ontspannen, warm en betrokken. Voor de familie en ook voor ons erg fijn. We kijken terug op een mooie viering en een heel fijne samenwerking met jou, Denise.
Mariska Oostijen - van der Kooi, MusicaRosa

 

Waardige en rustige sfeer
Wij hebben warme herinneringen aan het afscheid van onze moeder, mede dankzij de liefdevolle begeleiding van Denise. Zij zorgde voor een waardige en rustige sfeer. Daarnaast regelde ze alle praktische zaken goed en voortvarend, zonder een spoor van gejaagdheid. Heel bijzonder dat iemand die ons helemaal niet kende, precies aanvoelde wat we in deze verdrietige periode nodig hadden.
Irene